$

De Zeebries zeebries

Omschrijving

De Zeebries is een basale klas met leerlingen met een ernstige verstandelijke beperking met een bijkomende motorische stoornis. Er zijn zowel meisjes als jongens in deze klas en maken allemaal in meer of mindere mate gebruik van een rolwagen, al dan niet met een aangepaste zitschaal. De leerlingen hebben nood aan houdingswissels en voor vrijwel alle leerlingen maken we hiervoor gebruik van de ligbank, onze zetel, de sta-apparaten, het ballenbad, de buitenruimte, …
Onze leerlingen hebben heel wat in hun mars en door de creativiteit van de leerkrachten en therapeuten zien we dit ook tot uiting komen. Nog elke dag zijn de leerkrachten en therapeuten verrast door kleine aanwijzingen die duiden op meer mogelijkheden dan eerst gedacht.
De klas heeft een aangepaste infrastructuur met ligbanken, grote ligkussens, een ballenbad,  een individuele ruimte, een snoezelruimte, … Er wordt nauw samengewerkt met de leefgroepen en therapeuten van het DVC om tegemoet te kunnen komen aan de zorgvraag van deze leerlingen.

Foto's van deze klas: zie foto's - Zeebries